Cu toate ca nu este dihor, am decis sa ii scriu povestea, macar pentru ca face parte din aceeasi familie (Mustelidae) si…pentru ca e a mea!

M-am indragostit de nurci din prima clipa in care le-am vazut in crescatorie. Aveam deja doi dihori acasa si am ezitat la inceput, pentru ca nu stiam cum o sa ma descurc cu atatea animalute, insa atractia fata de ele a primat. Asa ca, anul trecut in primavara, am mers hotarata sa iau un puiut… Domnul inginer din crescatorie a ramas putin socat de cererea mea. Mi-a spus ca as fi singura persoana din Romania care ar avea acest animal ca pet si ca nu ma sfatuieste sa o iau. Mi-a spus ca nurcile sunt foarte agresive si ca nu voi reusi sa o imblanzesc pe Maya.

Am ascultat cu atentie tot ce mi-a spus, insa nu am putut rezista. Mi-am adus aminte de cele aproape 8 luni in care luptasem cu Bijou sa o aduc pe linia de plutire (adica sa nu ma mai muste) si am acceptat provocarea, crezand ca nu pot fi chiar atat de ghinionista sa iau cea mai rea nurca din tara!

Anyways, am adus nurca acasa. Tiganca mica, neagra, grasa si pufoasa….eram fascinata! Dihorii mei, in schimb, nu au fost la fel de fascinati: au inceput sa pufaie si s-au ascuns in sufragerie, sub biblioteca. Am crezut ca va fi doar temporar, insa au stat acolo aproape 2 saptamani :O. Atunci s-a intamplat tragedia cu Bijou…am pierdut-o si am fost cu psihicul la pamant. Nu m-am mai putut ocupa de Maya; aveam un sentiment ciudat de vina ca am adus un animal nou in casa, tocmai ca sa o pierd pe Bijou…Ramas singurel, Pif a iesit de sub biblioteca o saptamana mai tarziu, curios si foarte fricos…

Maya s-a acomodat extrem de repede. Dupa o zi de stat sub dulap in dormitor, s-a plictisit si a iesit la joaca. S-a apropiat usor de mine si, cand a vazut ca nu e nici un pericol, a inceput joaca. Cand spun asta, ma refer la faptul ca urmatoarele aproximativ 2 luni m-a terorizat! Ma urma absolut oriunde ma duceam si se agata disperata de picioare sa o bag in seama; daca o lasam cateva minute singura in camera, incepea sa planga la usa…in crescendo, pana cand deschideam usa si o lasam…sa ma smotoceasca. Ma certa cateva secunde,apoi se incolacea in jurul piciorului meu si adormea. Initial a fost fun, dar dupa o saptamana, doua, deja intrasem in panica. M-am gandit ca situatia ma depasea: depresia mea legata de Bijou, Pif o musca pe unde o prindea si trebuia sa ii separ, plangea daca o lasam singura …Imi aduc aminte ca am dus-o la parinti si am fost nevoita sa o las in bucatarie, pentru ca nu puteam sa dormim cu ea in camera. De nervi ca am parasit-o, a plans ce a plans si, drept razbunare, mi-a ros pragul de la usa! Haha! Asta e, am schimbat pragul si am mers mai departe…

A evadat de doua ori din casa: o data printr-o gaura din apartamament de care habar nu aveam (de asta va spun sa cercetati fiecare loc din casa inainte de a aduce animalutul) si am gasit-o a doua zi la ghena, ascunsa intr-o gaura in ciment.

A doua oara, a scapat pe usa, fara sa o vad: eu am intrat, ea a iesit. Pe la 4 dimineata, mi-am dat seama ca cineva lipseste (zero vorbarie, alergatura, dusuri in cadita, cersit carnita) si am iesit sa o caut. Scumpa de ea era in fata usii blocului, in doua labute, incerca sa intre…a stat cam 8 ore in curtea interioara.

Mayuca este o un animal superb, de la care invat lucruri noi legate de aceasta specie si care imi inveseleste fiecare zi in cel mai placut mod cu putinta!

httpv://www.youtube.com/watch?v=aDysJptiS3o

httpv://www.youtube.com/watch?v=vFYOooW7pfI

13 Comentarii
  1. Sonia 13 ani în urmă

    o chema maya … ca titlul acestui articol care este despre ea … si nu mai stiu exact de ce a murit, stiu ca a murit in somn si mai multe detalii gasesti pe forum la “in memorian”–>”maya”

  2. STEFAN 13 ani în urmă

    dar de ce a murit?:(,si cum o chema?

  3. Autor
    Roxana 13 ani în urmă

    Multumesc, Stefan. Era micuta, doar 2 ani si 4 luni. Mai avea de trait mult si bine, dar nu a fost sa fie…E greu dupa ce ai o nurca sa iti continui viata fara prezenta ei. E un animal absolut superb! RIP

  4. STEFAN 13 ani în urmă

    condoleantze :(((((((((((((,cati ani avea?

  5. Autor
    Roxana 13 ani în urmă

    Hihi! Da, era….a murit acum 2 saptamani 🙁

  6. STEFAN 13 ani în urmă

    doamne ce frumoasa e,e adorabila:X,vreau si eu una:X,e asa un ghemotoc de blana :X si ochisorii aia :X awwwwwwwwwww 😛

  7. Roxana 13 ani în urmă

    Din ferma de la Tg Mures, dar momentan nu mai reproduc 🙁

  8. FrezzAlex 13 ani în urmă

    Roxana am o intrebare de unde ai luato ?:D

  9. Pixie & CD 13 ani în urmă

    Prima mustelida pe care am pus mana din prima cand am vazut-o si nu am avut nici cea mai mica teama ca poate ma musca. E un ingeras si o minune Maya. Asa de jucausa, inteligenta si plina de personalitate.

    Multa sanatate, negricioasa frumoasa ce esti tu Maya. :-*:-*

  10. Roxana 14 ani în urmă

    Multumesc, sa dea Domnul 🙂

  11. Andrei 14 ani în urmă

    superba….sa-ti traiasca !

  12. Roxana 14 ani în urmă

    Mersi mult 🙂

  13. Simo 14 ani în urmă

    Sa`ti traiasca si sa te bucuri de ea!!! Si mie mi`ar place una ;;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account