Dihorii au instinctul natural sa omoare prada si sa o depoziteze in culcusul lor pentru a o consuma ulterior. Acest obicei nastrusnic se oglindeste si in latinescul ”Mustela putorius furo” (”furo” de la ”furonem”), care inseamna ”hot”. Denumirea ”ferret” vine de la ”furitus”, adica ”micutul hot”, cu referire la obiceiul lor de a fura obiecte de marime mica.

Fiecare dihor este diferit. Unii sunt fixati pe anumite obiecte pe care si le doresc cu disperare. Dihorii mei fura telecomenzi, dopul de la dus, mouse-ul etc, unii sunt atrasi de obiecte stralucitoare (chei), altii de sosete! Dihorii iubesc sosetele, mai ales cele albe, cu sau fara picioare in ele:D. Obisnuiam sa ii distrez, punand o punga mare cu sosete in mijlocul camerei. Furau cu meticulozitate fiecare pereche de sosete si o duceau in culcusul lor preferat. Dupa o perioada, le aduceam inapoi si se puneau iar pe treaba :).

Se crede ca dihorii sunt atrasi de sosete si pentru ca mirosul nostru se impregneaza mult mai bine in ele si acestia vor sa le fure chiar atunci cand le porti, cu picior cu tot! Hehe!

Un lucru e clar: nu mai am nici o pereche completa de sosete si in fiecare dimineata trebuie sa caut prin toata casa, sperand sa am ce pune in picioare in ziua respectiva, insa daca acesta este pretul ca ei sa fie fericiti, nu ma deranjeaza absolut deloc. Pentru ca inainte de sosete, mi-au furat inima…

httpv://www.youtube.com/watch?v=aDdybuGodfo

4 Comentarii
  1. ami 14 ani în urmă

    hm…kia mea are mai mult o treaba cu radierele si gumele plastice. de fiecare data cand le simte mirosul, deschide ghiozdanul si le fura…sau le fura gata de pe birou..sau se baga in penar si le fura…oricum…gaseste ea o metoda si mi le fura. pe toate! guma mea plastica e acum pusa intr-o cutie de plastic legata cu scotch. a furat-o cu tot cu cutie…cu tot cu scotch. si in locul sosetelor normale, ai mei prefera oricand ciorapii. daca ii prind, ii fac ferfenite:)). dar sunt adorabili:X!!

  2. Lilu 14 ani în urmă

    :)) da, ?i ai mei au teaba? cu ?osetele….?i multe altele ;))
    Explica?ia: ei au voie!!! 😛

  3. Roxana 14 ani în urmă

    E pielea dracoasa pe ei, d’aia! hihi!

  4. denismihut 14 ani în urmă

    Ok, stim ca au o sensibilitate pentru sosete. Acum am aflat de ce (pentru cei care nu stiau sau incepatori), dar cu mainile ce au?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account