Puncte de culoare neagra sau rosie maronie

Uneori dihorii au puncte mici si negre pe coada, de cele mai multe ori in combinatie cu o pelicula ca ceara de culoare rosiatic inchis. Arata ca punctele negre care apar pe fata la oameni si de cele mai multe ori, chiar asta si sunt. Pentru eliminarea lor, se spala usor cu preparate speciale pe baza de sulf sau carbune (medicul stie mai bine), dar va dura ceva pana scapati de ele. De cele mai multe ori, aceasta problema este sezoniera si dispare de la sine in cateva luni.

Cruste de culoare portocalie

Sunt multi factori care pot determina aparitia acestor cruste, cum ar fi paraziti, purici, raie auriculara, infectii bacteriene, ciuperci, probleme de natura endocrina etc.

Aceasta afectiune dermatologica poate sa fie si rezultatul imbaierii excesive sau a tinerii animalului in conditii improprii, insa in majoritatea cazurilor se datoreaza infectiilor bacteriene, care raspund foarte bine la sampoanele antibacteriene. Se poate face si test de laborator pentru a determina tipul de ciuperca.

Alte cauze: alergii sau muscaturi (in jurul acesteia, pielea ia culoarea roz sau orange datorita sangelui uscat).

NOTA:  Acest articol are doar scop informativ! Daca suspectati ca animalul dumneavoastra este bolnav, consultati un veterinar cat mai repede posibil!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account