La pisici – infestate sau expuse riscului de infestare cu mai multe tipuri de paraziti. Pentru tratarea si prevenirea infestatiei cu purici (Ctenocephalides felis), tratarea râiei auriculare (Otodectes cynotis), prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 si L4 de Dirofilaria immitis) si tratarea infestatiilor cu nematode gastrointestinale (larve L4, adulti imaturi si adulti de Toxocara cati si Ancylostoma tubaeforme). Produsul poate fi utilizat concomitent cu medicatia specifica în cazul dermatitei alergice provocata de purici (FAD).

Contraindicatii

Nu se utilizeaza la pisoii mai mici de 9 saptamâni. Nu se utilizeaza în caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Studiile de laborator efectuate pe sobolani si iepuri cu imidacloprid sau moxidectin nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice sau materno-toxice. Se utilizeaza numai în conformitate cu evaluarea raportului beneficiu risc de catre medicul veterinar responsabil.

A nu se utiliza Advocate pentru pisici de talie mare (0,8 ml) sau Advocate pentru câini (oricare marime). La câini se va utiliza produsul “Advocate pentru câini” care contine 100 mg/ml imidacloprid si 25 mg/ml moxidectin.

Reactii adverse

Produsul poate determina un prurit pasager la pisici. Rar s-au semnalat o blana unsuroasa, eritem si voma?. Aceste semne dispar fara tratament. În cazuri rare, produsul poate determina reactii locale de hipersensibilitate. Daca animalul linge locul de aplicare dupa tratament, se pot semnala uneori semne neurologice pasagere. Produsul are gust amar. Ocazional, poate sa apara salivatie daca animalul linge zona de aplicare imediat dupa tratament. Acesta nu este un semn de intoxicatie si dispare în câteva minute fara tratament.

Aplicarea corecta va minimaliza lingerea locului de aplicare. În caz de ingerare orala accidentala, se va administra tratament simptomatic de catre un medicul veterinar. Nu exista antidot specific. Poate fi benefica administrarea de carbune activat. În cazuri rare, produsul poate determina la locul de aplicare aparitia unor senzatii care modifica comportamentul, letargie, agitatie si inapetenta. Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate în acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

Specii tinta

Pisici, dihori.

Posologie pentru fiecare specie, cale de administrare si mod de administrare

Doar pentru uz extern.

Aplicarea pe gât la baza craniului, reduce posibilitatea ca animalul sa se linga si sa ingere produsul.

Tratament si prevenire în infestatia cu purici

Un tratament previne infestatia cu purici timp de 4 saptamâni. Pupele din mediul înconjurator pot ecloziona timp de 6 luni sau o perioada mai lunga dupa initierea tratamentului, în functie de conditiile climatice. De aceea uneori este necesar ca tratamentul cu Advocate solutie spot-on pentru pisici sa fie însotit de dezinsectii ale mediului înconjurator pentru întreruperea ciclului de viata al puricilor prezenti aici.

Rezultatul va fi reducerea mai rapida a populatiilor de purici din zona unde traieste animalul tratat. Produsul trebuie administrat la intervale de o luna în scopul prevenirii aparitiei dermatitei alergice provocata de purici.

Tratament în râia auriculara (Otodectes cynotis)

Se administreaza o singura doza. Dupa 30 de zile se recomanda un examen clinic veterinar deoarece la unele animale este nevoie de înc? o aplicare. Nu se aplica direct în canalul auricular.

Schema de dozare pentru dihori:

Tratament si prevenire în infestatia cu purici

Un tratament previne infestatia cu purici timp de 3 saptamâni. În cazul infestatiilor masive poate fi necesara repetarea administrarii dupa 2 saptamâni.

Prevenirea dirofilariozei cardiovasculare

Dihorii care traiesc în zone endemice de dirofilarioza cardiovasculara sau cei care au calatorit în astfel de zone, pot fi infestati cu dirofilarii adulte. De aceea, înainte de tratamentul cu Advocate solutie spot-on pentru pisici, se va lua în considerare recomandarea facuta la sectiunea „ATENTIONARE SPECIALA?”.

Pentru prevenirea dirofilariozei cardiovasculare, produsul se va aplica la intervale lunare regulate în perioada anului când sunt prezenti tântarii (gazde intermediare care transmit larvele de dirofilarii). Produsul poate fi administrat pe toata perioada anului sau cu cel putin o luna înainte de prima expunere la tântari. Tratamentul trebuie continuat la intervale lunare regulate si prelungit timp de o luna de la ultima expunere la tântari.În zonele non-endemice, nu ar trebui sa existe riscul de infestare cu dirofilarioza cardiaca la dihori. De aceea dihorii pot fi tratati fara a se lua masuri speciale de precautie.

Recomandari privind administrarea corecta

Scoateti o pipeta din pachet. tineti pipeta în pozitie verticala, rasuciti si scoateti capacul. Întoarceti capacul invers si cu ajutorul lui desigilati pipeta prin rasucire si apasare asupra sigiliului, ca în fotografie.

Îndepartati parul de pe gâtul animalului la baza craniului, astfel încât pielea sa fie vizibila. Plasati vârful pipetei pe piele si strângeti pipeta ferm de câteva ori pentru a goli continutul direct pe piele. Aplicarea la baza craniului , reduce posibilitatea ca animalul sa se linga si sa ingere produsul. Aplicati numai pe piele sanatoasa fara leziuni.

Atentionare speciala

Continutul pipetei sau doza aplicata nu trebuie sa vina în contact cu ochii sau gura animalului tratat si/sau a altor animale.  Nu permiteti animalelor tratate recent sa se linga reciproc.  Se recomanda ca pisicile si dihorii care traiesc sau calatoresc în zone endemice de dirofilarioza cardiovasculara, sa fie tratate lunar cu acest produs, pentru a fi protejate.

Deoarece acuratetea diagnosticarii dirofilariozei este limitata, se recomanda încercarea diagnosticarii acestei boli la pisici si dihori peste 6 luni de viata, înainte de începerea tratamentului profilactic deoarece, utilizarea produsului la pisici sau dihori cu dirofilarioza forma adulta poate determina efecte adverse grave, inclusiv moartea. Daca se diagnostica dirofilarioza forma adulta, boala se trateaza în conformitate cu datele stiintifice cunoscute în prezent. Tratarea pisicilor mai mici de 1 kg si a dihorilor cu o greutate mai mica de 0,8 kg se va baza pe o evaluare atenta a raportului risc/beneficiu.

Eficacitatea produsului nu a fost testata la dihorii cu greutatea de peste 2 kg si prin urmare la aceste animale durata efectului ar putea fi mai scurt?. Exista o experienta limitata în ceea ce priveste utilizarea produsului la animale bolnave si debile de aceea, produsul va fi utilizat numai pe baza unei evaluari atente a raportului risc/beneficiu. Contactul de scurta durata al animalului cu apa, o data sau de doua ori între tratamentele lunare, este putin probabil sa reduca eficacitatea produsului. Totusi, tamponarea sau scufundarea frecventa în apa a animalului dupa tratament, poate reduce eficacitatea produsului.

Detinatorul Autorizatiei de Comercializare

Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Germania

Bibliografie : prospect advocate Bayer Animal Health GmBH

4 Comentarii
  1. Autor
    Roxana 12 ani în urmă

    Da, o pipeta pentru pisici sub 4 kg. Dupa ceafa, si nu ii face baie cateva zile dupa 🙂

  2. anca 12 ani în urmă

    Buna Roxana
    Vreau sa iau si eu Advocate pt fetita mea. Ea are cam 800g. Ii administrez o pipeta?

  3. Roxana 13 ani în urmă

    Problema nu e ca se ling astia mici, ci ca nu se mai gaseste 🙁 E un produs excelent…

  4. Pixie`s dream 13 ani în urmă

    Ce ma bucur ca ai postat articol despre advocate antiparazitar. Am dat de el in iarna la un cabinet veterinar din Cj si la dihorii aflati in evidenta cabinetului e utilizat cu succes. Eram in asteptare sa vad daca e bun , ca pudra Bolfo nu gasim nici cum si mai se si ling blanosii. multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account