Daca iti place sa faci sauna cand iesi din casa, gandeste-te ca sanatatea dihorului tau este in pericol atunci cand temperaturile depasesc 30 C.

Ai grija sa nu ii asezi cusca direct in bataia soarelui. Pe masura ce vremea se incalzeste, incearca sa ii plasezi cusca sau sa ii limitezi spatiul de joaca in camera cea mai racoroasa din casa (eventual baie sau bucatarie, cu gresie pe jos). Aseaza-i asternuturile pe o bucata de portelan sau gresie, sa ii tina rece si schimba-i apa mai des decat de obicei (cu un cub, doua de gheata).

Ventilatoarele pot fi o solutie, insa nu le orienta direct spre cusca. Ai grija ca dihorul sa nu aiba acces la paletele ventilatorului! Il pot omori.

Cand temperaturile depasesc 40 C iar umiditatea este crescuta, ventilatoarele nu vor reusi sa raceasca animalul. In acest caz, utileaza-ti apartamentul cu un aparat de aer conditionat. Nu este atat de scump si poate salva viata animalutului tau. Evita sa il expui direct luminii solare  intre orele 10 am si 2 p.m pentru ca poate capata arsuri solare. Riscul este cu atat mai mare pentru dihorii albino, soarele ranindu-le pielea si ochii.

2 Comentarii
  1. Autor
    Roxana 13 ani în urmă

    Bune sfaturi, Lilu. Multumim }{

  2. Lilu 13 ani în urmă

    Eu le mai las si niste sticle de apa rece pe unde dorm (in lada de pat) Dorm lipiti de sticla daca le este prea cald. Mereu cand merg la baie vin si ei sa se racoreasca. Merlin sta in chiuveta, ii dau drumul la apa rece. iar Adolf in vana, ii dau drumul la dus pentru el.
    Cusca lor este acoperita cu un prosop mare ca sa le tina umbra, oricum ei nu prea stau acolo. Acum cand este atat de cald pot merge peste tot, aleg locuri ciudate pentru somn, Adolf se baga intre perete si masina de spalat iar Merlin nu mai doarme in paturica, ci direct pe gresie. Aerul conditionat este pornit mereu cand se face cald. Vara nu mai astept atat de mult dupa ce scot pliculetul cu hrana umeda din frigider, daca iarna cateodata chiar incalzeam hrana umeda ca sa nu se raceasca, acum las 5 minute si masa e servita. Ii mai racoresc si asa. Sub nicio forma nu ii scot pe vremea asta afara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account