Multi stapani nu realizeaza cat de otravitoare este ciocolata pentru dihorul lor. Agentul toxic este teobromina (alkaloid xantinic prezent in boabe de cacao, cafea si frunzele de ceai), care excita inima si cauzeaza aritmie.

Alte semne clinice includ voma, tremor muscular, depresie si mictiuni frecvente. Moartea se instaleaza in urma infarctului miocardic (atac cardiac). Ciocolata afecteaza rinichii si ficatul, de asemenea.

Desi toleranta difera la animalele mici in functie de greutatea acestora, doza minima letala este in jur de 2.8 grame. Mersul la doctorul veterinar este necesar atunci cand apar semnele clinice, pentru a i se administra tratament de sustinere.  Intarzierea absorbtiei si stimularea eliminarii sunt alte metode de salvare a animalului afectat.

Insa preventia este cea mai buna cale de urmat: NU pastrati ciocolata la indemana dihorului!

NOTA: Acest articol are doar scop informativ! Daca suspectati ca animalul dumneavoastra este bolnav, consultati un veterinar cat mai repede posibil!

Articol intocmit de:

Roxana Neagu

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dihoriro/public_html/wp-includes/functions.php on line 3786