Răspunsurile la forumuri au fost create

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 48 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #5092
     Lilu 
    Participant

    Off topic:

    @bandit- si eu merg des la maxi pet, am o parere buna despre cei de acolo. Angajatii sunt fara frica, baga mana pe la animalute. I-am vazut jucandu-se cu dihorii de acolo. E curat, miroase frumos, au mancare, apa… din cate magazine am vazut, ei se coporta cel mai frumos.

     

    Intr-o zi am fost chiar de doua ori, la ora 12, am vazut o fata facand curat. Am intrat in complexul de magazine, am pierdut vremea pe acolo, shopping, restaurant. dupa ora 17 am fost din nou iar un alt tip facea curatenie la ei. Iar daca mergi la ei si le dai sfaturi te asculta cu mare atentie, par foarte receptivi. Din pacate hrana si talajul este impus de sefi… nu pot schimba portia. Eu am sfatuit o fata cum sa taie unghiile dihorului, impreuna am facut-o prima oara. Le-am rugat sa nu le dea apa doar din picuratoare… fata mi-a promis ca va baga zilnic un bol mare cu apa pentru 15 minute, cat sa isi faca de cap. Uda talajul iar angajatii intra in belele.:) 

    Cat despre dihorel, ii urez succes si multa rabdare in procesul lui de recuperare. Adolf ii trimite salutari }{

    #4020
     Lilu 
    Participant

    Am luat ieri Ferretone yummy yumm!!! Le place tare tare mult… ar mai fi vrut, dar Roxi a zis sa nu exageram :((((((( 

    Iar noi ascultam indicatiile 😀 

    #4019
     Lilu 
    Participant

    Eu ieri am luat iepure si le place mult, am pus peste si un galbenus de ou, de tara. De la magazin nu prea iau oua decat bio. Mai multe primim de la tara, alea is cele mai bune, cred…

    Tina prin definitie trebuie sa fie prima si i se cuvine TOT 😛 

    #3483
     Lilu 
    Participant

    Dihorii mei nu au papat carne cruda, asta pana acum 2-3 saptamani. Inainte lingeau putin si il bagau sub pat sau in alte locuri la depozitat. Va spun cum am procedat poate incercati si voi. 

    Eu le-am luat mancare la punga, la 1 sau 1.5 kg. stiti cum la fund mereu sunt bucatele zdrobite, ca o pudra. Am taiat carnea (piept de pui in general, pulpe de pui, mai nou piept de curcan, Simo mi-a zis :D) in bucatele ft ft mici, cat unghia de la degetul mic. Am pus resturile de boabe zdrobite pe carne. Nu am zdrobit eu boabele, asa putin cat era, era suficient. Am lasat o ora asa in castron. Amandoi au papat tot, dupa ce primele bucati le-am dat eu din mana. Odata ce ma prefaceam ca mananc eu le-am trezit interesul :))Eu cand le dau carne ii hranesc doar pe balcon, dupa ce papa iau bolul. 

    Am facut asta de 3x, dupa care le-am dat doar carnea cruda, acum tai bucatele mai mari si le las pe ei sa il sfasie si sa il scuture pana il ametesc bine 😛 Le mai las si oasele 10 min, pana fumez o tigara si stau cu ei pe balcon, rod putin capetele si le lasa asa. 

    Saptamana asta ma iau dupa Roxi si le iau iepuras, sper sa le placa. 

    Nu mi-am facut mari probleme ca ai mei nu vroiau carne cruda… papau boabe multe, ziceam ca e suficient. Dar am inteles importanta…imi pare bine ca am reusit sa ii “prostesc” si imi pare rau ca nu m-am gandit mai repede la varianta asta. 

    #3477
     Lilu 
    Participant

    Pupicurile sunt mereu bine venite, dam si noi inapoi cateva }{}{}{}{}{ 

    Dap ferret job, va trebui sa il platesc pe ziua respectiva, plus un bon de masa 😀 

    #3482
     Lilu 
    Participant

    Prima oara cand am vazut ce a facut, am inceput sa il caut sa ii dau o pupa. Trebuia felicitat si sters la nasuc :)) Pai ce saracie? atatea chestii de bulit si el sta degeaba? 

    Noroc de aspirator si mop, dupa 10 min totul era ca nou.

    #4971
     Lilu 
    Participant

    Daca tot l-am laudat pe Merlin… ca el nu face nimic, ca este super cuminte…. pai cand o face o face cu stil :)) Am avut un bradut, micut, frumos…. mie nu imi plac plantele dar acesta era misto, a fost, acum nu mai e. A avut Merlin grija sa il mantuie 😀

    Nu stric cu alte explicatii si nu descriu scena  crimei :)) vedeti si voi ce am gasit dimineata… soc soc soc.

    #4770
     Lilu 
    Participant

    Daca inca nu te-ai decis, Simo are dreptate, Ruby i se potriveste perfect, are ochisorii rosii ca rubinul. Imi pare ca seamana putin cu Adolf.

    #4769
     Lilu 
    Participant

    Na ca a venit vara iar eu deabia acum postez filmuletul cu zapada. Am adunat zapada de pe aerul conditionat si le-am pus pe balcon, am inchis geamurile (termopan) aveam pregatita prosoape calde pe calorifer, tot degeaba, Merlin s-a racita si a avut nevoie de 3 zile de tratament.

    #4768
     Lilu 
    Participant

    Buna,

    Vad ca iti este cam greu 🙂 nu te lasa, lucrurile mereu se schimba.

    In primul rand, dihorul trebuie sa ajunga sa te recunoasca ca cel mai bun prieten a lui, niciodata ca pe un stapan, pentru asta tu trebuie sa asociezi tot ce este mai bun, de ex hrait, joaca, iubareala, rasfat, mangaiat, pupat… etc, sa faca el legatura intre tine si ceva bun.  Daca imi permiti cateva sfaturi, am avut si  eu un dihor probleme, stiu ca nimeni nu recomanda picuratoarea de apa pt dihori, dar in aceasta situatie decat sa stai cu nervii prastie mai bine o aplici. Binenteles intr-o luna sau doua poti trece la vase ceramice cat mai grele. Mancare sa ii dai doar supravegheat si cu portia, din mana daca se poate. Ia o boaba/ o carnita o ceva ce ii place si da putin cate putin. Fa cativa pasi, incet se va lua dupa tine, fa sa inteleaga ca voi doi, ca ii place ca nu, va trebui sa deveniti prieteni. Din cate am citit are energie cat 100 de dihori, asa e si puiul meu, Adolf 😛 Noi nici in ziua de azi nu am rezolvat problema, tot mai are pitici pe creier, dar e mult mai ok. Buseste buleste, fura, cara, strica….etc, numai de bine despre Adolfino :)) Eu am facut asa: din iubit nu l-am scos deloc, nu i-am dat timp nici sa respire, il tineam in asa fel cat sa nu ma muste si il pupam peste tot. El are nasul roz, ei ii faceam rosu :)) ma jucam cu el mult timp ca sa il obosesc, legam un papuc cu guma de calorife sau de sertar si il lasam sa traga pana se plictisea. Dupa ce imi spalam parul luam prosopul ud si in timp ce ma uitam la tv sau stateam la o tigara ii fluturam prosopul, il oboseam dupa 15 minute. Maxim 10 zile am tinut-o asa, rasfatat la greu, fara pedepse de absolut niciun fel, dupa parerea mea absolut nimic nu rezolvi asa, ai vazut si tu cu raul nu merge, incearca cum iti spun, cu binisorul. Hranit din mana, vorbit cu el timp ce il tii imobilizat, vorbeste cu el calm, pe un ton cald… poti intre timp sa il iei la misto doar ca pe un ton bland.  

    Cat despre muscaturi, presupun ca nu ai citit topicul meu cu Adolfino, el in 10 minute l-a ciuruit pe prietenul meu care inca dormea, i-a gaurit degetele, cand m-am intors cu cainele de afara totul era plin de sange, si prietenul si dihorul  si asternutul. Asemenea scenarii sunt ft dese 🙂 prietenul meu este muscat si acum, doar ca s-a mai invatat cum sa puna mana pe el. Adolfino este un dihor foarte special cu care eu ma mandresc ca e atat de afurisit, nimeni nu scapa necapsat 😛

    All in all lucrurile s-au schimbat in bine pt noi, acum ma iubeste si simt asta, vine la mine ca asa vrea, nu pt ca il iau cu forta 🙂 Ce vreau sa zic este ca se poate face orice, doar ca trebuie sa ai rabdare si sa privesti lucrurile din mai multe unghiuri, ai de ales intre multe metode, sa le aplici pe toate si ii dai de capat. 🙂

    Eu nu pot face ingeras din el, niciodata, ne-am adaptat stilului sau unic, toate lucrurile le tinem pe sus, cat mai sus, nu il lasam nesupraveghet ca sare in acvarii, merge ud la prize, face si drege…. dar am aranjat totul in asa fel incat sa fie in siguranta , am lipit sertarele cu super glu (faceam misto de fosta proprietara care avea toate dulapurile lipite cu banda adeziva… na ui unde am ajuns noi) si acum este un dihor fericit. Pe cealalta parte il avem pe Merlin, dihor ce doresc tuturor posesorilor, un cuminte si un finut, el e ca patrunjelul, nu face mare lucru 🙂 zici ca e un catel lenes care vrea sa fie scarpinat pe gat si pe burta.. aaa da si este un mare pupacios 🙂

    Scuzele de rigoare fata de cei care propun metode de disciplina mai dure, din punctul meu de vedere, eu nu am folosit metodele alea si nici nu recomand. Nu am multa experienta, am avut doar 2 dihori mai salbatici. Cu unul am stat 12 zile intr-o camera, avea 8 luni si era adus direct de la ferma, facea ca toti dracii. Amesteca mancarea cu apa si cu caca si se mai si tavalea prin el…..nu era o imagina tocmai placuta, musca din senin, statea sub dulap si sarea la mine. Cand a trebuit sa il dau mai departe s-a facut baiat cuminte, am folosit metodele mentionate mai sus.

    Cat despre joaca cu un obiect nu contact direct cu mana nu sunt ft deacord, eu te-as incuraja sa te joci cu mana, odata ce aplici hranit din mana (dupa o sedinta de 30 min de joaca baga degetul in galbenus de ou si lasa sa linga, fara frica, te-a muscat de atatea ori ce mai conteaza 😛 incearca si asta), mangaiat, pupat…etc ajunge sa faca diferenta dintre mana ta si o jucarie, ai sa vezi ca jucaria o va rupe in bucati iar pe tine te va musca finut.

    Iti doresc mult succes si incearca te rog si varianta asta, sper sa ia surprize placute.

    #4588
     Lilu 
    Participant

    Ne pare rau Margot! Cu gandul suntem alaturi de voi. Ati facut o treaba buna 🙂

    #4573
     Lilu 
    Participant

    Buna seara.

    @bitu, imi pare foarte rau ca nu ii mai puteti tine. Sunt sigura ca vor ajunge la persoane iubitoare si responsabile.

    Dupa parerea mea, sunt cateva aspecte importante cand vine vorba de intretinerea unui dihor:

     

    Resurse: mama lor de resurse materiale, fara ele nu se poate!

    Eu stiu ca un dihor poate creste si cu resturi de mancare gatita si cu boabe gen: 4 RON/ KG, este posibil. Un dihor poate creste si fara vizite frecvente la medicul veterinar, fara deparazitari, fara vaccinuri, fara vitamine. Dar asta nu e bine pentru sanatatea dihorului (sau orcarui alt animal de companie). Care dihor cum creste, depinde de stapan, cat poate sa investeasca in animal. Bitu a postat intr-un mesaj o lista, lista cuprinde strictul necesar din punctul meu de vedere. Strict necersar care pare cam scump, sa fim seriosi, si cei care au multi bani, presupun ca se uita pe ce ii cheltuie. Daca nu esti potent din punct de vedere financiar poate o dregi 2-3 ani, dar dupa, tot te lovesti de probleme de sanatate, care apar tocmai din cauza ca nu ai investit intr-o dieta premium, in vaccinuri bune etc. All in all, e musai! sa ai bani daca vrei sa ai un dihor sanatos, care sa duca o viata buna.

    Tot la resurse intra si ” Medicul Veterinar” , cum a spus Roxana, este cel mai important aspect! Binenteles merge mana in mana cu aspectul financiar, dar in acelasi timp nu poti duce un dihor la orice medic veterinar. Din pacate la noi, dihorii nu se bucura de asa o mare popularitate, suntem inca o comunitate mica. Daca ar exista mai multi medici buni in tara asta, ar fi bine. Din pacate majoritatea nici nu au vazut un dihor, rare ori ti se spune: hai in 2 zile inapoi, pana atunci ma documentez si eu (in cazul sterilizarii). Daca mergi cu o urgenta…… mai naspa. In cel mai bun caz, iti va trata dihorul ca si cum ar fi un catel sau o pisica.

    Simt nevoia sa precizez inca odata ca la Falcon Vet dihorii sunt tratati foarte bine! Vin multi stapani, de peste tot, bravo lor ca isi dau interesul, stapani responsabili si isi permit. Bravo Roxanei, ca se agita la fiecare caz, face tot ce poate ca sa ajute! PLus ca tine si siteul in picioare, ca situatia dihorilor sa se schimbe in bine. Nu vreau sa tin galerie Roxanei, doar pentru ca o cunosc! Datorita ei si siteului ei am trecut cu bine peste primii ani in care am crescut dihori 🙂 , iar acum am doi dihorei minunati, pe care i-am adoptat tot cu ajutorul ei si a siteului ei.

     

    Timp si spatiu: cel care vrea dihori trebuie sa aibe si si, obligatoriu! Dihori dorm mult, asa este, dar cel putin de doua ori pe zi sunt hiper activi. Au nevoie de spatiu si de cineva cu care se sa joace. Stapanul mereu ar trebui sa interactioneze cu animalul. Eu daca stiam ca nu voi avea timp de ei, sincer, nu ii mai luam. Stau cu ei toata ziua, cand se trezesc ma gasesc aici, pregatita de joaca si pupaceala. Dupa parerea mea, cel putin 3-4 ore ar trebui sa stea in preajma stapanului zilnic, nu in cusca ci liberi prin casa/camera. Cu spatiul este mai dubios, trebuie sa fie foarte bine delimitat. Spatiul de joaca ar trebui sa fie mare si sigur. Dihorul este mic si iute, deci fiecare membru al familiei ar trebui sa se uite in jur cand paseste prin casa. Accidente nasoale se pot intampla din lucruri stupide (gen: masina de spalat, geamuri deschise, usa de la intrare deschisa, substante toxice etc ). Dihorul nu se tine inchis in cusca! Oricat de mare si frumoasa si tunata o fi cusca. Este un animal care are nevoie de interactiune, ceva ce nu poti face printre gratii. Incaperea trebuie reamenajata in cazul in care dihorul sta singur acolo, pana si supravegheat, spatiul de joaca trebuie sa fie un loc sigur pentru un dihor. E atat de diferit de o pisica sau un catel.

     

    O fire calma: alt aspect important. E atat de curios, cum difera un dihor de altul, nu avem cu totii norocul Elizei, care a apucat la un dihorel inger :)) Dihorii sunt super dificili, adevarat ca si cand o fac lata sunt haiosi si dragalasi. Daca vad o usa inchisa, acolo racaie cu zilele, fura obiecte si le ascund in toata casa, cautarea lor devine cateodata obositoare, multi au o pasiune pt gradinarit, altii sunt muscaciosi, multi varsa apa de baut de 6x pe zi, apraope toti cara mancarea sub pat, dupa dulap, nu mereu boabe, asa ca dupa cateva zile se impute treaba, colturile awwww… vesnica problema. Ia sa ridice mana acel care are dihor si niciodata nu a facut intr-un colt interzis…:)) Deci, o fire calma este absolut necesara, nu recomand ca un dihor sa fie altoit pentru relele facute, nu se rezolva asa nicio problema. Cu un dihor trebuie sa inveti sa traiesti impreuna.

     

    Nu vad nimic rau in a cumpara un dihor de la pet shop, in aceste cazuri chiar poti salva o viata, nu stiu cat sunt de bolnavi cei de la pet shop, muscaciosi si salbatici sunt 90% dintre ei, dar un dihor poate fi imblanzit, stiu sigur! Am trecut si eu prin asa ceva. @ Ovidiu, nu consider ca sunt in masura sa iti dau sfaturi, dar imi permit sa imi dau cu parerea in general, am crescut doi dihori de mici, (cel mai mic de  5 saptamani care m-a muscat de mi-a dat sangele 😛 ) iar dupa am adoptat doi, 1/5 ani, si 2 ani. Sunt sigura ca vei gasi dihorul potrivit pentru tine, ideea de a cumpara unul din pet shop este una laudabila, te vei descurca cu siguranta. In locul tau m-as limita la unul, pentru moment. Dupa ce petreci 6 luni- 1 an cu unul singur, iti poti face o idee daca esti pregatit pentru inca unul. Sa ai doi dintr-un sut e mai complicat, trebuie sa iti distribui atentia, daca nu petreci super mult timp cu ei, ei vor sta impreuna si te vor ignora. Unu pe unu e cel mai bine pentru un incepator. 🙂

    @alex “in cel de-al doilea rand, nu vad care e problema ca in dorohoi nu sunt medici care sa cunoasca patologia dihorilor.” pe mine asta ma dezarmeaza, ca tu nu vezi problema, este foarte trist. Pai la tara de ce se trece la probleme lipsa unui medic bun? ..poi ca tre sa vina omu`n oras sa se trateze…. tot nu faci legatura intre cele doua? Din pacate nu e ok sa administrezi ceva unui dihor doar pentru ca la o gaina a functionat.

    ” probabil, ca evaluarea potentialilor stapani de dihori se face in functie de un checklist care scapa logicii mele.” …. da da da! complicat si cu logica asta, hai ca asta e chiar simplu, nu vad cum iti scapa, este firesc si normal sa ai asteptari de la persoanele carora le dai dihori. Sunt sigura ca bitu vrea tot ce este mai bun pentru ei.

     

    Imi cer scuze pentru off topic.

    #4534
     Lilu 
    Participant

    hahaha ce trendy, fancy, cool ii 😛

    …. pai da, era si timpul si cazul sa isi dea seama ca acele obiecte stralucitoare vor sta atat de bine pe el.  

    #4527
     Lilu 
    Participant

    “Nu se taraie pe fund? Am vazut masculi in calduri carora li se tocise de tot blanita pe coada din cauza asta. “

    …asa a facut Merlin, deabia mai avea blanita in partea de jos, iar coada ii era parca putin inflamata si mai galbuie ca de obicei.

    Nu te ingrijora,  pe al meu odata ce a fost operat si si-a revenit din anestezie a uitat total de coada 🙂 Acum mai are treaba cu el doar cand se spala sau cand tragem noi de coada lui 🙂

    Succes si asteptam vesti bune.

    #4497
     Lilu 
    Participant

    Buna suzana, cu ce iti hranesti dihorul?

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 48 în total)