Acest subiect conține 14 răspunsuri are 6 voci și a fost actualizat ultima dată de  Roxana acum 10 ani, 4 luni.

  • Autor
    Mesaje
  • #2411
     suzana 
    Participant

    Salut.
    Va scriu aici ca nu am gasit pe forum vreun subiect care sa ma ajute.

    Dihorul meu, Ivan, se scarpina tare de vreo 2 saptamani, pe lateralele spatelui, si I s-a rarit blana in locurile alea si mai are putin si isi face rana. I-am taiat ghearele, ca m-am gandit ca poate inceteaza, dar nimic. M-am uitat sa vad daca nu are cumva un purice care-I umbla pe-acolo, dar n-are deloc purici..

    Binenteles c-am sa merg cu el la doctor, dar voiam sa vad daca a mai patit cineva asa si poate am ce sa-i fac eu pana ajung la un medic, care e in alt oras..

    Va multumesc mult

    #4493
     suzana 
    Participant

    Da, naparleste de lasa par prin toata casa 🙂 Dar purici sau capuse n-a avut ca il controlez des prin blana.

    E mult mai cuminte decat la inceput. Acum mai mult ma linge decat muscat.
    Il iubesc tare mult si sper sa nu fie bolnav de ceva.

    #4494
     Anonim

    Scarpinatul poate fi semnul unei alergii, ciuperci sau a unei afectiuni mai grave, gen hiperadrenocorticism juvenil. Poti sa ii faci poza zonelor afectate si sa o uploadezi pe forum? 

    #4495
     suzana 
    Participant

    Da, i-am facut 2 poze, nu gasesc cum sa le upload-ez, nu gasesc nici un buton de poze.. N-a facut rana dar e rosie pielea in zona aia.

    #4496
     Anonim
    Uploadezi poza pe imageshack.us, dupa care copiezi textul din casuta DIRECT LINK si ii dai paste in corpul mesajului. 
    #4497
     Lilu 
    Participant

    Buna suzana, cu ce iti hranesti dihorul?

    #4498
     suzana 
    Participant

    I-am dat de mancare pana acum carnita de pui fiarta combinata cu mancare uscata de pisica. Dar de cand am vazut ca se scarpina, i-am oprit mancarea de pisica, nu i-am mai dat ca m-am gandit ca e posibil sa fie de la asta…

    #4499
     ingerasuoana 
    Participant

    Buna,

    In legatura cu mancarea, dr Radu nu recomanda carnea fiarta pt ca ea isi pierde elementele de care au ei nevoie. Carnea cruda are tot ce le trebuie. Pana la urma ei sunt carnivori.

    Dar iti trebuie si o parere de la specialist.

    Speram ca pufosul sa se faca bine!

    #4501
     Anonim

    Lilu a pus o intrebare buna: ce mancare ii dai lui Ivan? Pe langa mancarea de pisica (ce marca), ii dadeai dulciuri, oua? In ce cantitate? In caz ca nu, e posibil sa fi furat de undeva? Verifica locurile ascunse pe unde isi ascunde mancarea si vezi daca gasesti ceva.  Poza nu este foarte clara, insa din cate observ, pielea nu este foarte rosie. Alimentatia este un punct foarte important. Uneori, afectiunile hepatice dau astfel de simptome. 

    L-ai vaccinat? L-ai scos la plimbare in ultima vreme, a intrat in contact cu alte animale? E deparazitat? Cand si cu ce? 

    Daca avem de-a face cu o alergie, e bine sa faci anumite schimbari in alimentatia lui (e bine ca ai scos bobitele). Cand ii speli lucrurile in care doarme, nu mai pune balsam de rufe si detergent. Spala-le o perioada cu apa calduta si sapun. Cu ce speli podeaua camerei in care sta? Recomand un detergent special universal, fara alergeni. Eu cumpar o marca din supermarket, pe baza de migdale. E cam scump, dar merita. 

    Atasez urmatoarele poze cu un caz de alergie: 

     

     

     

    Este in perioada de naparlire? Uneori se mai intampla sa apara un tipar 'anormal' de cadere a parului, care de multe ori se poate confunda cu hiperadrenocorticismul. 

    Ce varsta are? Este castrat? Se poate pune problema unui exces hormonal, daca dihorul este in calduri. 

    Poate fi vorba si de o ciuperca. Exista un test pentru asa ceva: se ia o mostra de epiderma si se testeaza. 

    Stiu ca am pus multe intrebari, insa incearca sa raspunzi punctual. Desi e foarte greu sa pui un diagnostic in aer, iar eu nu sunt in masura sa fac asta, poate reusim sa ii dam de cap cumva, tinand cont ca iti este foarte greu sa ajungi la un medic veterinar competent. 

    Urmareste-i evolutia in fiecare zi si vezi daca se extinde sau daca mai apar si alte simptome.

    #4503
     suzana 
    Participant

    Ii dadeam mancare uscata pentru pui de pisica de la Purina. De-asta avea tot timpul in castron. In rest, o data pe zi ii dadea pui fiert sau pipote si inimi fierte si Cate un galbenus de ou fiert la 2 saptamani. Dulciuri nu i-am dat decat vreun bob de strugure sau o bucatica mica de banana sau nectarina cam la 3 saptamani, o luna. Nu are de unde sa fure mancare si m-am uitat prin locurile unde ascunde.
    L-am vaccinat si deparazitat cand a facut vreo 3 luni, in octombrie. L-am scos la plimbare de 3 ori pana acum si nu a intrat in contact cu nici un alt animal.

    Pana acum i-am spalat asternutul cu detergent la masina. Am sa incerc si cum spui tu. Pe jos spal cu un detergent normal de gresie (el sta in mod normal mai mult prin baie, asa si-a ales el). Am sa caut un alt detergent, da.

    Da, este in perioada de naparlire si imi dau seama acum, gandindu-ma la asta, ca oarecum de cand a inceput sa naparleasca l-a apucat si scarpinatul.

    Am sa ma duc cu el la doctor saptamana viitoare.

    Are 6 luni acum, nu l-am castrat inca.

    #4504
     Anonim

    Multumesc pentru raspuns. Bun, atunci scoatem din calcul problema alimentatiei. Purina e o marca ok, mai ales combinata cu carnita. 

    Cu ce a fost deparazitat? Poti sa incerci sa il deparazitezi extern cu picatura Advocate pentru pisicute. Cel mai probabil este din cauza naparlirii, uneori sa intampla sa le cada blanita mai mult decat trebuie. Eu zic sa astepti putin, sa il supraveghezi si sa vezi evolutia. 

    Ai mare grija daca mergi la doctor, sa nu ii administreze cine stie ce tratamente aiurea. Mai bine il intrebi ce vrea sa ii faca si te consulti si cu noi inainte de a merge mai departe pe tratamentul ales de el. 

    #4508
     suzana 
    Participant

    Nu mai stiu exact cu ce a fost deparazitat… Am sa-i iau si picaturile de care spui.
    Multumesc mult

    Si in momentul in care ma duc la doctor, Va spun si voua ce-mi da ca sa fie mai sigur.

    Ivan, pare ca este mai bine de cateva zile, adica nu mai are pielea rosie. Tot se mai scarpina, dar parca nu asa tare.
    Renunt deocamdata la mancarea de pisica si am sa-i dau ca acum, numai carne. Si am sa incerc cand ajung prin vreun petshop in alt oras, sa vad cum ar reactiona la mancare speciala pt el.

    #4513
     Anonim

    Nu trebuie neaparat mancare speciala pentru ei, poti schimba marca. Dar sa fie tot o marca premium sau super premium. Verifica ingredientele pe pachet, sa fie in concordanta cat de cat cu nevoile lui.

    #5498
     IrienaConut 
    Participant

    In acest video gasim explicatii ale mancarimilor dihorilor si a pierderilor de par,daca sunt cauze naturale (naparlire) sau daca sunt probleme ce necesita vizita la un specialist.

    *Acest mesaj nu are un scop publicitar,nu pentru a recomanda produsele Cunipic,ci este postat datorita  informatiilor date de acest medic veterinar.

    list=PLAlI-gk0FsmYa4zkPVqVX5gUGeMVsP6FR

    #5501
     Roxana 
    Keymaster

    Video-ul este clar o reclama a produselor de dieta din gama Cunipic, insa o consider o informatie utila stapanilor de dihori. Nu am reusit sa o testez in cadrul dihorilor (decat Intestinal, care merge foarte bine), insa am vazut rezultate foarte bune pe rozatoare. Cred ca sunt produse de incredere 🙂

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 15 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account