Probabil ca alergia la dihori este destul de intalnita, precum este la caini sau la pisici. Simptomele includ rinita alergica, conjuctivita alergica si astmul. La unele persoane pot aparea urticarii pe piele, in locul unde sunt atinsi de dihori.

In momentul de fata, nu exista testare speciala pentru acest tip de alergie. Cateva studii evidentiaza faptul ca alergia este provocata de proteinele care se afla in blana, saliva, urina, scaun si pe materialele atinse de ei. Urina masculilor contine cea mai mare cantitate de alergeni. Sunt mai multe proteine care provoaca alergia, insa albumina se pare ca este cea mai importanta.

Oricine are antecendente alergice sau astm poate fi un bun candidat sa dezvolte alergie la dihori. Persoanele care sunt alergice la pisici pot fi alergice si la dihori.

Cea mai buna terapie pentru cei afectati este sa stea departe de sursa. Exista medicamente care pot tine alergia sub control, insa simptomele pot sa nu dispara niciodata complet atata timp cat persoana ramane in preajma animalului.

Multi stapani (printre care si eu) nu vor sa se desparta de animalutele lor, in ciuda suferintei. Alergia poate fi usor ameliorata prin urmatoarele metode:

–          sterilizarea animalului,

–          stergerea blanii cu un prosop umed in fiecare zi.

–          restrictionarea accesului in dormitor,

–          aspirarea covoarelor (eliminarea lor) si podelei cat de des posibil,

–          schimbarea filtrelor de aer conditionat periodic.

Alergenii de pisica (prin urmare, si de dihor) raman in spatiul in care a fost prezent animalul pe o perioada foarte indelungata (ani!), prin urmare este foarte important sa cureti casa temeinic pentru un rezultat mai eficient.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account