Valorile intre 15 – 21 grade Celsius sunt  ideale pentru dihori. Sanatatea le poate fi pusa  in primejdie daca sunt expusi la temperaturi de peste 29 – 31 C.

Vara putem controla temperatura in camera animalului folosind aparatele de aer conditionat. Atentie insa: aveti grija ca fluxul de aer rece sa nu bata spre cusca acestuia. Asezati o paturica la indemana in care sa se poata ascunde in cazul in care i se face frig. Nu asezati cusca in bataia soarelui, langa fereastra. Si, bineinteles, apa proaspata la discretie.

O alta metoda de a tine animalul la racoare este sa plasati cuburi de gheata infasurate in hartie absorbanta in cusca de transport, spre exemplu. Cusca trebuie sa fie incapatoare si sa aiba destul loc pentru dihor sa se indeparteze de gheata, daca i se face frig.

Nu lasati dihorul in masina nici macar 1 minut! Niciodata! Daca nu il puteti lua in interiorul locatiei pe care o vizitati, mai bine lasati-l acasa.

 

SIMPTOME:

Gura deschisa

Respiratie sacadata, gafaiala

Letargie

Dezorientare

Voma

Colaps

Temperatura corporala ridicata

 

Daca suspectati ca dihorul dumneavoastra sufera de insolatie, mergeti intr-un loc racoros cat se poate de repede. Umeziti-i labutele cu apa rece (nu  foarte de rece), pentru a-i cobori temperatura corporala. Nu umeziti tot corpul cu apa rece! Acest lucru poate cauza un soc termic.

Se pot administra suplimente cu electroliti (Ferret Aide) in cazul in care dihorul este constient si putina miere pe gingii, pentru ca insolatia poate sa afecteze si nivelul glicemiei.

Nu dati apa unui animal care si-a pierdut constienta!

Chiar daca dihorul isi revine, este posibil sa fie inca deshidratat si sa aiba nevoie de hidratare subcutanata/perfuzare. O vizita la medicul veterinar este cel mai intelept lucru pe care il puteti face.  Daca este inconstient, nu incercati sa ii administrati fluide oral. In schimb, tineti-i labutele umede si reci pana cand ajungeti la cea mai apropiata clinica veterinara.

NOTA: Acest articol are scop informativ. Daca suspectati ca dihorul dumneavoastra este bolnav, consultati un medic veterinar cat mai repede posibil! 

Roxana Neagu

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account