Schimbarea marcii de mancare trebuie sa se faca gradual (cam pe perioada de 2-3 saptamani), amestecand alimentele vechi cu cele noi. Daca dihorul este obisnuit cu mancare umeda si doriti sa il treceti pe mancare uscata, amestecati bobitele cu mancarea umeda; in prima faza mai putin, apoi cresteti cantitatea treptat.

Puilor e recomandat sa li se dea mai multe tipuri de mancare, pentru a se obisnui cu ele, unii dintre ei fiind foarte incapatanati cand vine vorba de alimente noi. Alimentatia in primele 6 luni de viata isi spune cuvantul.

Nu incercati sa infometati animalul, crezand ca va manca in cele din urma, din instinct de supravietuire. Se cunosc cazuri in care dihorii s-au deshidratat foarte tare si nu au mai putut fi salvati. Schimbarea alimentatiei este un subiect delicat si trebuie facuta sub atenta monitorizare.

Nota: Mancarea si apa se lasa la discretie!

2 Comentarii
  1. Roxana 9 ani în urmă

    Cred ca Padovan e ok (daca este Ferret Food, atunci trebuie sa aiba cantitatea de proteina corecta). Poti folosi si Royal Canine junior pana in varsta de 3 ani, dupa care trebuie trecuta pe mancare pentru adulti, adica o alimentatie cu o cantitate mai mica de proteina. Incearca sa ii dai mai multe tipuri de alimente/mancare uscata/carne, pentru a o obisnui cu mai multe arome. Daca nu mai gasesti Padovan la un moment dat, va accepta greu alt tip de mancare sau deloc.

  2. Robert 9 ani în urmă

    Buna…poti sa-mi recomanzi si mie un tip de mancare uscata pentru dihori…io am gasit de la Padovan Ferret Food dar nu scrie nimic de proteine pe cutie..si nu stiu cat de buna e pentru ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2020 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account