Acest subiect conține 5 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Anonim acum 12 ani, 6 luni.

  • Autor
    Mesaje
  • #2389
     Anonim

    Desi m-am documentat asupra acestui topic cu ceva ani in urma, nu mai tin minte prea multe:)). Ce pot sa spun momentan este ca:

     

    – mierea poate fi folosita ca un bun antiseptic pentru ranile superficiale, arsuri. Atentie, nu se foloseste pe rani adanci, poate agrava situatia;

    – spirulina este un bun detoxifiant, foarte bogata in minerale;

    – polen de albina: bun pentru balansarea dietelor imcomplete;

    – uleiul de in are concentratii optime de acizi grasi Omega – 3,6,9 si confera o blanita lucioasa, moale si sanatoasa;

    – otetul e bun pentru muscaturile de purici si alte afectiuni ale pielii;

    – dovleacul e un remediu foarte bun pentru constipatie, dar si pentru diaree, datorita fibrelor pe care le contine (se foloseste o ceasca la 3 kg de carne). Poate fi pus in dieta pe perioada de naparlire.

    Cam atat momentan. 

     

    Simo, te invit sa ne impartasesti experienta ta cu Tina legat de remediile naturiste }{

    PS: Nu folositi aceste remedii de capul vostru, eventual discutati si cu doctorul veterinar. Ce pot spune este ca cele descrise mai sus sunt folosite in siguranta pe dihor, insa sunt foarte importante cantitatile. 

    #4248
     Anonim

    Uleiul de tei este bun pentru paraziti: o picatura pusa direct pe capusa o elimina imediat, fara sa fie nevoie de interventie.

    De asemenea, poate fi folosit pentru purici: se pun 3, 4 picaturi de ulei de tei intr-un vas cu apa fierbinte. Se inmoaie o carpa si se stoarce usor, cat sa nu picure si se sterge dihorul de la urechi (atentie sa nu udati urechile) pana la coada. Pentru un efect sigur, se repeta procedura de cateva ori. Acest mix este bun si pentru coditele chele, ajutand la regenerarea blanitei. 

    Nota: aceasta metoda nu se foloseste in cazul animalelor cu probleme hormonale!

    #4290
     Anonim

    Puneti-i implant sau cel putin aveti in vizor chestia asta in viitorul apropiat…

    #4298
     Simo_Pas 
    Participant

      In cazul capuselor merge foarte bine si un disk demachiant sau orice e la indemana (vata,pansament…) imbibat in otet si pus pe capusa, tineti putin tamponul pe capusa si capusa se desprinde singura de pe gazda.

     La remediile naturiste sunt multe de spus, dar din pacate la noi nu se prea folosesc.

    #4303
     danieladdo 
    Participant

    Si Arriell a fost cheala, dar din pacate toata coada si Bijoux incepuse sa cheleasca…amandoi in acelasi timp si am renuntat la mancarea din conserve. Poate e din cauza dietei si la Pixie…poate din cauza conservantilor… Le dau de mincare curcan proaspat si bobite de dihor …si am mai renuntat si la vitaminele gimpet, aminteles ca nu sunt prea bune… le dau galbenus crud o data pe saptamana (oua proaspete de casa nu din magazi! ) si le mai dau hair and skin de la royal canin (le amestec cu bobitele de dihor si le mai pun si in mancarea umeda preparata de mine cu curcan). Inainte foloseam pui dar e plin de hormoni de crestere si nu le face bine, din cauza aceasta am ales curcan proaspat de casa. La 2 saptamani lui Arriell i-a crescut parul pe coada si acuma are o blanita frumoasa si fina si mai lunga decit inainte…Cool

    #4321
     Anonim

    Sigur. Implantul se poate face profilactic imediat dupa sterilizare. Varsta nu conteaza, iar la Pixie ar fi recomandat, tinand cont ca are antecedente cu codita..

Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account