Acest subiect conține 2 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Roxana acum 10 ani, 2 luni.

  • Autor
    Mesaje
  • #2556
     axelll1221 
    Participant

    Salut ma numesc George si vreau sa va cer si eu niste sfaturi daca aveti timp sa imi raspundeti 😛 ( scuze daca nu am postat unde trebuie )

    Dupa ce mi-a murit papagalu ( de batranete 🙁 ) apoi a trebuit sa donez veverita siberiana din diverse probleme am ramas fara nici un animal de companie.M-am decis asupra unui dihor si dupa ce am citit cateva zile si am convis parinti ca nu va musca (yea right Laughing ) am inceput sa ma interesez de unde as putea achizitiona unu.Inainte aveau si la Petshopu din Auchan Titan si Max Pet de la Dristor acu nimic 🙁 am gasit in schimb 2 dihori ( mentionez ca vreau decat 1 ) la AniMax langa MaxiPetu de la dristor. Am citit si am experimentat personal ( cu veverita siberiana ) ca daca animalu nu e invatat de mic cu omu mai greu il aduci inapoi acest lucru find si mai importat cu un dihor din punctu meu de vedere ( adica nu cred ca se compara o muscatura de veverita mica vs dihor ).

    Acum am se contrazic cateva chesti de exemplu cei din max pet zic ca poti sa le dai la dihori si fructe cea ce pe net am citit ca e strict interzis , apoi cei din animax au zis ca nu sunt castrati si ca nui obligatorie castrarea doar daca vreau sa nu mai miroasa asa puternic cea ce pe net peste tot am citit ca castrarea este obligatorie la baieti din cauza testosteronului devin mai agitati/agresivi si fetele mor dupa anumita varsta daca nu sunt castrate si nu au partener.

    Idea e ca am fost in animax si i am vazut si sunt FU**ing cute si foarte jucausi am prins momentu cand le facea curat si ia pus intr-o cusca si am avut ocazia sa bag  degetu la ei Laughing cand au vazut degetu se bateau care sa ajunga la el mai repede , unu dintre ei ma prins de deget cu mana si ma lins putin apoi ma muscat de deget ( ma gandeam deja ca ma va capsa ) dar la tinut putin in gura la ros 2 sec incet si mi a dat drumu. Am intrebat pe acolo si au zis ca au ~11 luni si cica au fost crescuti impreuna ( din cate stiu ei … ) Idea e ca eu am deja cusca mare ramasa de la veverita mai ar trebui dihoru si ceva mancare pentru inceput si as putea sa fac rost de bani astia pana la jumatea luni vitoare maxim dar acu nu stiu daca sa ma grabesc  sa ii iau in sensul ca :

    1) daca au deja 11 luni si nu au fost castrati nu e cam tarziu deja ? Adica daca cumpar baiatu am sanse ca hormoni sa ii se urce la cap instant fara fetita ? 🙂 Nu vreau ca “hormoni” sai afecteze perioada de acomodare

    2) Nici nu as vrea sa il iau acasa apoi in cateva zile sa il castrez ( adica dupa ce il rup de la partenera , schimb locu de unde sta mai ii tai si OO 🙂 cred ca las traumatiza prea tare ar putea castrarea sa astepte 1 luna 2 ?

    3) Avand in vedere cum sau comportat nu imi par crescuti ” pe camp ” par foarte blanzi voi ce credeti ? Ala de la animax ia bagat in cusca fara probleme apoi “mi-a demonstrat” ca nus agresivi adica ia mangaiat putin

    4)Daca chiar au fost crescuti impreauna de cand erau mici daca iau decat baiatu se poate desparti de fata si sa se ataseze de mebri familiei ?

    #5507
     ana-simona 
    Participant

    Buna si bine ai venit…..in legatura cu nelamuririle tale,ca oricare alta specie dihorii au partile lor negative dar si cele pozitive pe langa faptul ca sunt simpatici si “mega cute”desi ne-ai spus ca te-ai documentat despre ei sunt de parere ca niciodata nu e suficient asadar :

    1: muscatura sau capsatul la dihor nu ai cum sa faci diferente gandeste-te ca dihorul este animal de prada(vanator) si nu (rozatoare) in consecinta aici vorbim de prada si pradator si deci nu putem face nici o comparatie.

    2:Clar fructele si legumele sunt interzise la dihori cum am explicat mai sus sunt animale de prada = carne cruda ca alimentatie .

    3:Sterilizarea la dihori indiferent ca este mascul sau femela devine obligatorie din punct de vedere a mai multi factori printre care si nivelul ridicat al hormonilor cand ajung la maturitatea sexuala si incep sa miroase foarte tare,iar femelele daca nu sunt sterilizate sau imperecheate fac anemie aplastica si mor in scurt timp nu la o anumita varsta.(nu incurajam imperecherile acasa,pentru mai multe detalii consulati un medic specialist).

    4: Chiar daca au 11 luni nu e nici o problema pot fi sterilizati si acum fara nici o problema si chiar cred ca ar fi indicat ,plus ca el /ea miros destul la varsta asta ,nu intra in calduri daca nu are femela dar mirosul este destul de persistent si nu cred ca are vreo treaba cu perioada de acomodare.

    5:Oricum la dihori dureaza perioada de acomodare ca la orice alt animal pana se invata cu mediul in care il aduci pana se invata cu tine si familia etc dureaza destul de mult si nu cred ca e necesar sa il mai tii de ex. 4 -5 luni nesterilizat .

    6: Da, ai avut parte de un caz fericit pot spune , majoritatea dihorilor din pet-shop sunt destul de agresivi pentru ca personalul ii ocoleste si ca orice animal se pot salbatici.

    7: De obicei si corect ar fi sa nu fie despartiti din moment ce au crescut impreuna dar in cazul lor sper ca fetita sa isi gaseasca repede un stapan bun.Clar se va atasa totul se face in timp si cu mult calm.

     Mai mentionez ca dihorii nu sunt precum pisica sau catelul din punct de vedere a cresterii lor,sunt o specie destul de complexa si diferita care implica mult mult calm,rabdare si atentie in cazul tau vei avea nevoie si de ajutorul parintilor sa se implice.

    Ps: in cazul in care esti mai mult decat 100% hotarat pentru dihor te sfatui sa iyi mai aprofundezi cunostintele.

     Sper ca ti-am fost de ajutor !!

    O zi buna si un an nou fericit!!

    #5508
     Roxana 
    Keymaster

    Pe langa ce a spus Ana, as mai adauga: treaba cu mangaiatul in cusca nu este neaparat relevanta. E posibil sa nu ii fie teama de oameni, insa poate sa muste foarte tare in frenezia jocului, nefiind invatat de nimeni cum sa o faca in mod corect. Nu stii pana nu tii animalul in casa cateva zile. Vei vedea ca statul in casa cu un mascul necastrat nu este un lucru tocmai placut…

    Daca as fi in locul tau, as lua fetita. Deja cel mai probabil a intrat in calduri, mai ales daca are un mascul prin preajma (care, din pacate, poate fi din acelasi cuib) si nu o va steriliza nimeni. Cei de la Animax ori sunt foarte prost informati, ori se fac ca ploua, pentru a vinde animalele si a nu impovara viitorii stapani cu ideea ca trebuie sa plateasca, pe langa pretul animalului, si vaccinare/sterilizare obligatoriu. Nu ii intereseaza decat sa scape de ei. Daca cineva nu ia femela cat mai repede posibil, cel mai probabil va avea mari probleme de sanatate….Pacat!

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account