Acest subiect conține 2 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Anonim acum 12 ani, 5 luni.

  • Autor
    Mesaje
  • #2388
     Anonim

    Dupa cum probabil stiti deja, implantul cu suprelorin este folosit cu succes la dihori in cazurile de hiperadrenocorticism. Dihorii dezvolta aceasta boala pentru ca sunt castrati si nu numai (vedeti articolele de pe site). In USA este o incidenta fantastic de mare a acestei boli, pentru ca sterilizeaza animalele foarte devreme. Cu toate acestea, ei folosesc implantul preventiv, imediat dupa castrare, pentru a evita aparitia acestei boli devastatoare.

    In Romania nu castram dihorasii decat in jur de varsta de 7 luni, insa asta nu inseamna ca sunt protejati de boala. Din contra, pot spune ca sunt destul de multe cazuri cu adrenocorticism, inclusiv Pif al meu care a primit deja al 2 lea implant.

    Implantul este folosit pentru castrarea chimica la caini, insa este folosit de ani pe dihori, s-au facut si studii in acest sens, fara aparitia niciunei reactii adverse. Se implanteaza inainte de perioada de rut si are acelasi efect ca si sterilizarea in sine. In mod normal, perioada in care implantul isi face efectul (nu vorbesc aici de situatia in care este folosit pentru hiperadrenocorticism) este de aprox. 1 an si 8 luni, insa fiecare organism este diferit, prin urmare se recomanda reimplantarea la aparitia simptomelor specifice: miros, umflarea vulvei, agitatie etc, toate semnele specifice perioadei de calduri. 

    Implantul este scump, intradevar, dar este o alternativa pentru cei care nu vor sa isi sterilizeze dihorii. Daca vor sa ii imperecheze si nu gasesc partner, ii pot implanta pentru a le proteja sanatatea/viata in cazul femelor pe o perioada definita. 

    La hiperadrenocorticism insa, implantul este obligatoriu inca de la aparitia primelor simptome (de obicei incepe sa cada parul de pe coada) tocmai pentru a incetini boala. In cazuri severe, implantul poate sa nu isi faca efectul sau sa fie nevoie de 2 implanturi intr-un an in loc de 1, ceea ce ridica semnificativ costurile. Operatia de inlaturare a glandelor suprarenale este foarte dificila, daca nu imposibil de efectuat in Romania, datorita lipsei echipamentului medical (este nevoie de microchirurgie, care la noi nu prea exista din cate stiu eu si, evident, un doctor specialist care stie ce face cu dihorul).

    Astept feedbackul vostru Cool

    #4330
     iulia 
    Participant

    Stie cineva daca este sigur ok pt dihor o alternativa implantul asta … m-ar tenta la micuta noatra mai degraba decat sa o chinui cu o operatie care mi da dureri de cap … as rea sa stiu cat mai repede , ca se apropie momentul si sa stiu si eu ce sa fac Sealed, multumesc anticipat !

    #4331
     Anonim

    Da, sigur se face. Este posibil insa ca implanturile care se gasesc la noi pe piata, adica de 4.7 mg, sa nu fie de ajuns. In UK le pun implant de 9 mg. Poti sa incerci si vezi cat timp isi face efectul, insa daca vrei sa mergi pe optiunea asta, ar trebui sa o faci de pe acum…insa clar este o optiune ceva mai scumpa.

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account